Seneste GDPR nyheder

Hvad sker der indenfor persondataforordningen, vi har samlet de seneste nyheder fra Danmark og det øvrige EU

Seneste GDPR nyheder, Horsens den. 14. februar 2019

GDPR nyheder

Tilsyn i første halvår af 2019 - herunder kan du læse, hvilke temaer Datatilsynet vil fokusere på i de planlagte tilsyn.

  • Brud på persondatasikkerheden hos offentlige myndigheder og private virksomheder
  • Databeskyttelsesrådgiverfunktionen hos kommunerne
  • Kryptering af e-mails hos private virksomheder
  • Autorisation af medarbejdere hos kommunerne
  • Den registreredes indsigtsret hos offentlige myndigheder og private virksomheder
    Brug (og genbrug) af data i den kommunale forvaltning
  • Aggregering og sammenstilling af data til brug for videresalg hos private virksomheder

https://www.datatilsynet.dk/presse-og-nyheder/nyhedsarkiv/2019/jan/planlagte-tilsyn-i-foerste-halvaar-af-2019/

Her er de største GDPR-syndere:

Danske kommuner og telebranchen har flest brud på persondataloven!
En opgørelse fra Datatilsynet viser, at der er to grupper der står i spidsen, når det kommer til flest indberetninger om brud på GDPR siden 25. maj.

https://www.computerworld.dk/art/246352/her-er-de-stoerste-gdpr-syndere-danske-kommuner-og-telebranchen-har-flest-brud-paa-persondataloven#QuYwZZKALMKksxqQ.99

2.780 brud på persondatasikkerheden i 2018

Datatilsynet har lavet en opgørelse af de anmeldelser om brud på persondatasikkerheden, der kom ind i 2018

https://www.datatilsynet.dk/presse-og-nyheder/nyhedsarkiv/2019/feb/2780-brud-paa-persondatasikkerheden-i-2018/

Datatilsynet har endnu ikke politianmeldt en eneste for GDPR-brud

Datatilsynet har trods flere tusinder meldinger om GDPR-brud endnu ikke politianmeldt en eneste virksomhed, efter den nye forordning....

https://www.computerworld.dk/art/246363/datatilsynet-har-endnu-ikke-politianmeldt-en-eneste-for-gdpr-brud#iWbgSokgYw74PT9v.99

Hvad er persondataforordningen

Bøder efter de nye databeskyttelsesregler

Det er efterhånden et stykke tid siden, at den nye databeskyttelsesforordning trådte i kraft. Hidtil har det danske Datatilsyn kun udstedt ganske få bøder for overtrædelse af det gamle regelsæt, og bøderne har maksimalt lydt på 25.000 kr. Efter de nye databeskyttelsesregler kan overtrædelse heraf medføre bøder på op til 20 mio. euro eller fire pct. af den overtrædende virksomheds samlede globale årlige omsætning – alt efter hvilket beløb der er højest.

Der er endnu ikke udstedt bøder efter det nye regelsæt herhjemme, men dette ændrer sig formentlig meget snart. Mens vi venter på de første danske bøder, er der i udlandet så småt begyndt at blive udstedt bøder efter persondataforordningens regelsæt. Der kan spores en tendens i retning af et højere bødeniveau end hidtil set.

https://www.jurainfo.dk/boeder-efter-de-nye-databeskyttelsesregler/