Seneste GDPR nyheder

Hvad sker der indenfor persondataforordningen, vi har samlet de seneste nyheder fra Danmark og det øvrige EU

Seneste GDPR nyheder, Horsens den. 22. november 2018

Hvad handler persondataforordningen om

Datatilsynet modtager 12 anmeldelser om brud på persondata hver dag.

Det er især menneskelige fejl, der fører til brud på persondatasikkerheden. Chefkonsulent i Datatilsynet tror ikke, at alle brud bliver anmeldt, selvom tilsynet i alt har modtaget knap 2000 anmeldelser siden slutningen af maj.

https://www.jv.dk/regionalt/Isaer-menneskelige-fejl-Tilsyn-modtager-12-anmeldelser-om-brud-paa-persondata-hver-dag/artikel/2663628

Skal jeg mon sælge mine persondata til Mogens?

GDPR-regler har givet den enkelte borger ret til at bestemme over sine egne persondata. Man kan fx få sine data udleveret – og sælge dem til fx Mogens, som er databroker. Men er det en god idé?

https://samfundsdesign.dk/temaer/big-data--disruption/skal-jeg-mon-saelge-mine-persondata-til-mogens/

persondataloven-hvordan

Yousee anmeldt for lovbrud efter mailstorm: 'Kan udløse bøder' Yousees kunder blev onsdag aften og natten til torsdag haglet ned af mails, da en teknisk fejl udløste en mailstorm.

https://www.bt.dk/forbrug/yousee-anmeldt-for-lovbrud-efter-mailstorm-kan-udloese-boeder

 

Indsigtsanmodning gennem apps - hvorfor og hvordan?

Datatilsynet får i disse dage en del spørgsmål fra virksomheder, som får indsigtsanmodninger via en app Enhver indsigtsanmodning skal håndteres, men man skal være sikker på, at man udleverer oplysningerne til de rigtige personer på en sikker måde.

https://www.datatilsynet.dk/presse-og-nyheder/nyhedsarkiv/2018/nov/indsigt-gennem-apps-hvorfor-og-hvordan/

Men hvordan skal man som virksomhed forholde sig, hvis man bliver kontaktet af app’en?

https://www.horesta.dk/nyheder/2018/november/persondata-er-jeres-virksomhed-blevet-kontaktet-af-denne-app/

Hvad er persondataforordningen